طراحی و ساخت سامانه مدیریت محتوای آموزش اورهال پیشرانه هواپیمای F-7

ارتش  

پایگاه مردمی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

 
 
پایگاه مردمی ارتش ::نیروی هوایی ارتش سامانه مدیریت محتوای آموزش اورهال پیشرانه هواپیمای F-7 را طراحی کرد.

به گزارش پایگاه مردمی ارتش   به نقل ازگروه دفاعی امنیتی دفاع پرس  ، پیشرانه­‌های هوایی به‌عنوان یکی از پیچیده‌­ترین و حساس­‌ترین سامانه‌­های مهندسی شمرده می­‌شوند. لذا آماده­‌سازی این سامانه­‌ها به قطع از الویت‌های اصلی هر سازمان مرتبطی به حساب می­‌آید. این آمادگی حاصل نمی­‌شود مگر در صورت آمادگی کامل تجهیزات پروازی و آمادگی تخصصی کارکنان فنی آن سازمان.

به‌علاوه موفقیت در نت فراگیر و پایدار (TPM) در حوزه تعمیرات و اورهال پیشرانه‌های هوایی، نیازمند اجرای صحیح و دقیق رکن آموزش‌­های تخصصی به کلیه کارکنان فنی درگیر با این سامانه­‌هاست. به همین منظور آمادگی تخصصی کارکنان می­‌بایست با برنامه­‌ریزی مناسبی جهت اجرای یک فرآیند آموزشی کارآمد و پایدار با نگرشی نوین در حوزه نگهداری و تعمیرات تجهیزات حساس پروازی صورت گیرد.

از این رو برای افزایش بهر­ه‌­وری در حوزه بازآماد (اورهال) موتورجت هواپیمای اف7، طرح آموزشی نوین وکارآمدی با تکیه بر تجربیات تعدادی از کارکنان قدیمی و آموزش دیده در کارخانه سازنده و تلفیق آن با توانمندی تعدادی از کارکنان جدید و مسلط به نرم افزارهای مهندسی ارائه شد.

لذا هدف، تهیه و گردآوری یک بسته مدیریت محتوای آموزش کامل اورهال موتور هواپیمای اف7 در قالب یک نرم‌افزار تحت شبکه با استفاده از جدیدترین تکنولوژی­‌های فضای مجازی و چند رسانه­‌ای است. این طرح موسوم به «طاها» بوده که در حال حاضر در مراحل پایانی تدوین در فرماندهی لجستیکی نیروی هوایی ارتش است.


شکل(1): برش flat از مقطع طولی موتور مدلسازی شده

در همین راستا، بنا شد تا کلیه فعالیت‌­های عملیاتی و اورهالی در حوزه این پیشرانه با کمک نرم­‌افزارهای مدل‌سازی و پویانمایی ویژه، از طریق محیط­‌های چندرسانه­‌‌ای (Multimedia) به کارکنان فنی تحت آموزش انتقال یابد. لذا طرح موصوف بدین­ صورت هدف­‌گذاری شد که تمام فعالیت­‌ها به همراه دسترسی به ابزار همان کار، نشریات و نظرات متخصصین آن فعالیت در صفحات تحت شبکه بارگذاری شود تا با تعیین سطح دسترسی، هر کدام از پرسنل، در یک فضای دوسویه بنا به اقتضای تخصص خود با مراجعه به سامانه اینترانت نیروی هوایی ارتش، به این سایت محلی آموزشی متصل و بهره­‌برداری آموزشی و تخصصی کنند. لذا در این طرح هدف‌­گذاری اصلی، حوزه آموزش پیشرانه جت و اختصاصاً آموزش مبانی اورهال پیشرانه جت هواپیمای اف7 است. در تب‌­های صفحه تحت شبکه بخشی نیز به‌عنوان آموزش­‌های عمومی موتور جت در مورد زیرسیستم‌­های پیشرانه از قبیل سیستم هوا، روغن و الکتریک و... به کارآموز ارائه می­‌شود.

فازبندی طرح

برای حصول اطمینان از کارآمدی چنین برنامه مدیریت محتوای آموزشی که قابلیت پاسخگویی به نیازهای تخصصی امروز و آینده نیروی هوایی ارتش در نت موتورهای هوایی را داشته باشد، لزوماً می­‌بایست تمام مراحل طراحی، مدل­‌سازی، مستندسازی، تدوین و ... با دقت و حساسیت بسیار بالایی انجام شود. در این طرح می­‌بایست کلیه قطعات موتور هواپیمای (WP-7C) پس از مدل­‌سازی وارد فضای انیمیشن شده تا بر اساس مستندات تدوین شده از تجربیات، آموزش‌­های پودمانی صورت گرفته در کارخانه سازنده و بخشی نیز مقتبس از نشریات، پویانمایی کلیه فعالیت­‌های تعمیری و اورهالی کامپوننت­‌ها و موتور در قالب کلیپ‌­های چند دقیقه‌ای تولید شود. این کلیپ­‌ها به همراه نشریات تعمیری، تصاویر ابزارآلات مورد نیاز تعمیر، نشریات قطعه شناسی و امکانات کامنت‌گذاری در صفحات شبکه داخلی بارگذاری شده و در دسترس افراد مشخص قرار داده می­شود.

مسیر اجرای طرح برای مانیتورینگ بهتر به پنچ فاز اصلی تقسیم شد:

فاز اول:

در این مرحله، کلیه قطعات دیمونتاژ شده پپیشرانهWP-7C، می­‌بایست مدل­سازی شود. قطعات با پارت مجزا با پیچیدگی­‌های خاص خود و با کیفیتی بی­نظیر با استفاده از نرم­‌افزارهای مهندسی Catia و Solidwork مدل‌سازی شد. تعداد محدودی از قطعات سازه (بدنه) پپیشرانه دارای طرح (Sketch) کارخانه‌­ای بود که با توجه به مقیاس 1:1راه­گشای مناسبی محسوب می­‌شد. ولی درصد بالایی از قطعات فاقد نقشه­‌های مدل­‌سازی بوده و مدل­‌سازی آنها از طریق اندازه­‌گیری­ دقیق انجام شد. در نهایت این ریزقطعات در قالب کامپوننت­‌هایی که فعالیت اورهالی می­‌بایست بر روی آن صورت گیرد جمع­‌آوری و مونتاژ می­‌شود.

شکل(2): برخی از کامپوننت­‌های مدلسازی شده موتور (تانک روغن  و بوسترپمپ)

فاز دوم:

مرحله مستندسازی و ثبت تجربیات است. این فرآیند که در واقع بحث اصلی مدیریت دانش محسوب می‌­شود، همزمان با طراحی قطعات در سطح مجتمع آغاز شده است. بدین منظور متخصصین، مأمور ثبت و نگارش کامل فعالیت­‌های خود بر روی هر قطعه شدند. این فعالیت­‌ها که ماحصل نشریات فنی هر شعبه، دوره­‌های آموزشی و تجربه سالیان متمادی فعالیت تخصصی در زمینه نت پیشرانه WP-7C بود به‌صورت کاملاً شفاف و دسته­‌بندی شده برای هر کامپوننت تهیه و ویرایش شده است. در این مرحله به ترتیب مأموریت کامپوننت، نحوه جداسازی (Disassemble)، روش تعمیر و اورهال، نحوه جمع­‌آوری و نحوه نصب و پیاده شدن روی موتور یا کامپونت دیگر، گام به گام مکتوب و مستند شده است. در واقع این فرآیند از مهم­ترین اقدامات در بحث مدیریت دانش بوده است؛ چراکه دانش و تجربه نهان متخصصین دچار تغییر وضعیت شده است.
 

شکل(3): IPC کلیه کامپوننت­‌ها با نمای سه بعدی و با کیفیت

 

فاز سوم:

در فاز سوم کلیه کامپوننت­­‌ها به‌صورت جمع­‌آوری (Assemble) شده از فضای نرم‌­افزار Catia و Solidwork به نرم‌­افزار پویانمایی ویژه موسـوم به 3d via composer منتقل (Export) شده تا پروسه انمیشین­‌سازی بر اساس مستندات جمع­‌آوری شده در فاز دو بر روی هر قطعه آغاز شود. خروجی این فاز تولید مجموعه فیلم­‌های خام از جزئیات فعالیت­‌های اورهالی مجتمع است. این مجموعه محتوی حدود 400 کلیپ تصویری بوده است. همچنین در این مرحله تمامی قطعات در قالب فایل‌هایPDF در اختیار کاربران قرار می­‌گیرد تا کاربران مبتدی و غیر مسلط به نرم­‌افزارهای تخصصی به راحتی بتوانند جزئیات قطعات را ببینند و در صورت لزوم قطعات را شناسایی کنند.

شکل(4): فایل pdf قطعه با قابلیت بررسی تعاملی برای کارآموز بدون نیاز به نرم‌­افزار­های مدلسازی

فاز چهارم:

در فاز چهارم صدابرداری از متون مستند شده از فعالیت نت موتور موصوف و ترکیب آن با کلیپ­‌های استخراجی در فاز سوم اجرا می­‌شود. تکمیل این فاز از فاکتورهای خاص هنری برخوردار بوده که جهت رعایت جنبه‌­های روحی و روانی کار­آموز می­‌بایست کاملاً بر اساس اصول تکنیکی و اعمال ظرافت‌های روان‌شناسی آموزشی اجرا شود.

فاز نهایی:

شامل طراحی وب و قالب اصلی برنامه است. جهت تسهیل شرایط دسترسی سایر یگان­‌های فنی-تخصصی به بخش­‌های محتوایی نرم­‌افزار طاها برنامه به‌صورت تحت شبکه با استفاده از موتور PHP طراحی شده است. کلیه کلیپ­‌ها پس از آماده­‌سازی به همراه تصاویر ابزارآلات مورد نیاز و نشریات مربوطه در هر صفحه بارگذاری می‌شود. در واقع این صفحات کاربر محور، ویترین و نمایش­گر بسته محتوایی طاها بوده و کارآموز را قادر می‌­سازد تا بدون استفاده از هرگونه استاد یا ناظر آموزشی، در کمترین زمان ممکن با استفاده از امکانات طراحی شده در این صفحات به موضوع آموزشی خود دسترسی داشته باشد.

انتهای پیام/


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



  • یکتا گستر
  • قالب بلاگفا